cereální kaše jáhlová Nominal 300g
Jáhlová kaše je ideálním společníkem. Jáhly (proso) jsou přirozeně bezlepkové. Kromě jáhel je v kaši už jenom kukuřičná krupice. Žádné další alergeny, konzervanty nebo přídavné látky. Jáhlovou kaši si můžeš dochutit podle svých vlastních představ. Jáhlová kaše na sladko je vynikající zejména s následujícími ingrediencemi: • ovoce • ořechy • med • čokoláda
Jáhly jsou loupané proso. Proso je pravděpodobně nejstarší kulturní plodinou, kterou z Asie do Evropy přinesly kočovné kmeny. Jáhly jsou významným zdrojem minerálů a vitamínů. Pro vysoký obsah železa se doporučují lidem trpícím chudokrevností. Vysoký obsah fosforu pomáhá v prevenci a léčbě depresí a únavy. Křemík podporuje zdraví a krásu zubů, nehtů a vlasů. Významný je také obsah draslíku, hořčíku a zinku. Z vitamínů mají vysoký podíl vitamíny skupiny B. Vysoký je i obsah vlákniny, bílkovin a také tuku.
Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou, a proto jsou vhodné při žaludečních obtížích. Blahodárně působí také na slinivku břišní a slezinu. Protože neobsahují lepek, jsou ideální stravou pro nemocné celiakií a vhodné jsou také pro alergiky. Pro svoji vysokou výživnou hodnotu se doporučují pro rychlou rekonvalescenci, děti, studující, sportovce a těžce pracující osoby.
Příprava Do teplého mléka či vody vmícháme cereální kaši Nomina, až docílíme požadovanou hustotu. Necháme 2 - 3 minuty odstát.
Složení 60% proso – jáhly, 40% kukuřičná krupice
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1 633 kJ/385 kcal; tuky: 2,1 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g; sacharidy: 80 g; cukry: 0,5 g; vláknina: 3 g; bílkoviny: 10 g; sůl: 0,008 g
Skladování Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %
Bez lepku, bez éček, bez palmového oleje, bez přidaného cukru |