Popis výrobku | pasta z čerstvé kurkumy 100g
Kurkumová pasta je vyrobena z čerstvého kořene, proto si uchovává svou nádhernou žlutou barvu, i vynikající plnou chuť. Kurkuma, nebo také indický šafrán, má původ pravděpodobně právě v Indii. V indické kuchyni má své stálé místo a využívá se velmi často také v ájurvédě. Ajurvéda patří mezi nejstarší celostní medicínu na světě. Pro svou výraznou barvu je součástí různých kari koření, protože nádherně sytá barva vždy dodá jídlu optimismus, radost, chuť do života a povzbuzuje nás už při pohledu, než se pustíme do jídla. Využití je rovněž pestré od čerstvého pečiva po přísadu do řady jídel teplé i studené kuchyně. např.: lahodná je k sýrům, zelenině, ale také na grilované pochoutky, nebo k ochucení teplých jídel v podobě kari nebo naopak jako dip. Obsahuje jen tři ingredience – kurkumu, olivový olej, umeocet. Kurkuma má větší účinky a je rozpustná v kvalitních tucích proto olivový olej extra panenský a v kombinaci s černým pepřem, který obsahuje bioperin (piperin), který dodává pepři ostrost napomáhá vstřebávání kurkuminu a tím využije naše tělo, blahodárné účinky kurkuminu na maximum. Vybrané vlastnosti kurkumy: - má vynikající protizánětlivé účinky a je prokazatelně antioxidantem - významně podporuje mozkové kognitivní funkce, zejména u starších lidí Umeocet je vyráběn ze švestek umeboshi. Je to zcela přírodní produkt, který neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva.
Složení: čerstvá kurkuma min. 52%, olivový olej, umeocet, černý pepř
Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 30 dní. Výrobek je šetrně pasterován. Obsah: 100gr |